ABC-ul muzicii clasice..

Ni se întâmplă uneori să dăm peste oameni în care s-a înșurubat pasiunea pentru lucrurile pe care le fac, în special pasiunea pentru Viață, din care derivă celelalte.

Mi s-a întâmplat să dau peste o prezentare de-a lui Benjamin Zander, dirijor la Filarmonica din Boston, în care discuta idei despre viață, prin filtrul muzicii clasice. Și în ce sens face asta? Îndepărtând alura sobră și întrucâtva soporifică, prezentă în multe dintre interpretările muzicii clasice, arată cât de mult putem recepționa din mesajul care ni se transmite, dacă suntem dispuși să ne deschidem mințile și să abandonăm pentru un timp grijile noastre; fiind conștienți de acele câteva momente, apare bucuria.

Și bucuria pentru momentul prezent ne este suportul vital pentru alegerile noastre, oricare ar fi acestea. Vă invit să vizionați materialul de mai jos și să vă regăsiți în magia universului muzical pe care Benjamin Zander îl „creionează”:

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=r9LCwI5iErE]

Sau aici, subtitrat in română: Benjamin Zander on music and passion


Despre autor

rutişor
Rutişor ("Thalictrum aquilegifolium") este o specie luxuriantă, elegantă, înaltă de 1-1,5 m., cu flori sidefii, mov sau roz, ori cu flori albe (culoare dată de staminele numeroase dispuse sferic), grupate în panicule corimbiforme. Preferă locurile cu exces de umiditate.

4 răspunsuri la “ABC-ul muzicii clasice..”

 1. Alin spune:

  Minunat articol şi material video. Mulţumesc!

 2. Dan spune:

  Excelent! Felicitari ptr. material.

 3. Adrian spune:

  interesant dar… care articol, Aline?
  Este o simpla prezenare

 4. cornel spune:

  Stiam ca iubesc muzica clasica …dar dupa aceasta vizionare pot spune sigur ca o iubesc si mai mult…multumesc!

Gândurile tale