ABC-ul muzicii clasice..

Ni se întâmplă uneori să dăm peste oameni în care s-a înșurubat pasiunea pentru lucrurile pe care le fac, în special pasiunea pentru Viață, din care derivă celelalte.

Mi s-a întâmplat să dau peste o prezentare de-a lui Benjamin Zander, dirijor la Filarmonica din Boston, în care discuta idei despre viață, prin filtrul muzicii clasice. Și în ce sens face asta? Îndepărtând alura sobră și întrucâtva soporifică, prezentă în multe dintre interpretările muzicii clasice, arată cât de mult putem recepționa din mesajul care ni se transmite, dacă suntem dispuși să ne deschidem mințile și să abandonăm pentru un timp grijile noastre; fiind conștienți de acele câteva momente, apare bucuria.

Și bucuria pentru momentul prezent ne este suportul vital pentru alegerile noastre, oricare ar fi acestea. Vă invit să vizionați materialul de mai jos și să vă regăsiți în magia universului muzical pe care Benjamin Zander îl „creionează”:

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=r9LCwI5iErE]

Sau aici, subtitrat in română: Benjamin Zander on music and passion


Despre autor

rutişor
În umbra brazilor picoteşte rutişor ("Thalictrum aquilegifolium"): cea mai uşoară "aigrette" alb-liliachie, pentru că mulţimea florilor îndesate n-au petale, ci numai un belşug de stamine lungi, fine ca firişorii de pene şi răcoros parfumate.

4 răspunsuri la “ABC-ul muzicii clasice..”

 1. Alin spune:

  Minunat articol şi material video. Mulţumesc!

 2. Dan spune:

  Excelent! Felicitari ptr. material.

 3. Adrian spune:

  interesant dar… care articol, Aline?
  Este o simpla prezenare

 4. cornel spune:

  Stiam ca iubesc muzica clasica …dar dupa aceasta vizionare pot spune sigur ca o iubesc si mai mult…multumesc!

Gândurile tale