Adrian Pop

Născut la Cluj în 1951, într-o familie de muzicieni (tatăl său, dirijorul Dorin Pop i-a oferit primele îndrumări muzicale), a studiat compoziţia la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj cu Sigismund Toduţă şi Cornel Ţăranu.

Încă din studenţie a primit distincţii şi burse de creaţie, apoi a participat cu succes la alte competiţii internaţionale de compoziţie, obţinând premii la Arezzo, Tours (1979), Roodeport (1983), Trento (1983, 1985, 1987), Spittal (1986). Adrian Pop deţine de asemenea premii de creaţie ale UCMR şi cel al Academiei Române.

Este profesor de armonie la Academia de Muzică pe care a absolvit-o, consultant artistic al Festivalului „Toamna muzicală clujeană” şi al Filarmonicii „Transilvania” din Cluj (instituţie al cărei director artistic a fost între 1991-1995). Este membru în Consiliul de conducere al UCMR şi vicepreşedinte al Societăţii Române „Mozart”.


Despre autor

rutişor
Rutişor ("Thalictrum aquilegifolium") este o specie luxuriantă, elegantă, înaltă de 1-1,5 m., cu flori sidefii, mov sau roz, ori cu flori albe (culoare dată de staminele numeroase dispuse sferic), grupate în panicule corimbiforme. Preferă locurile cu exces de umiditate.

Gândurile tale