Alexandru Matei

AlexandruMateiNăscut la Dej în 1957, Alexandru Matei a studiat percuţia cu Grigore Pop şi este membru fondator al ansamblului acestuia – Ansamblul de percuţie din Cluj, înfiinţat în 1976, la Academia de Muzică din Cluj. Alexandru Matei este, la rândul său, fondatorul şi conducătorul ansamblului de percuţie „GAME” al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, instituţie în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea în calitate de conferenţiar la catedra de percuţie şi de muzică de cameră. Din 1985 face parte din Atelierul de muzică contemporană ARCHAEUS, cu care a participat la numeroase turnee şi concerte în ţară şi în străinătate.

Cariera solistică: solist al multor orchestre simfonice din ţară, invitat pentru concerte şi recitaluri (în ţară şi în străinătate), autor a numeroase înregistrări pentru radio, televiziune şi diverse Case de Discuri. Pentru activitatea concertistică individuală ori în cadrul ansamblurilor ARCHAEUS şi GAME, Alexandru Matei a fost distins cu numeroase premii: Premiul A.T.M. (1987), Premiul U.C.M.R. ((1990), Premiul Criticilor Muzicali din România (1991), Premiul revistei „Actualitatea Muzicală” (1996,1999), Premiul „Soros”(1997, 1998).


Despre autor

cercer
Cercer ("mohorul roşu") e o specie de anemone cu flori albe, roz sau albăstrii — cu corolele larg deschise; de-i vreme rea, scânteiuţele de munte îşi strâng corolele şi se ghemuiesc, şoptind parcă în taină: "cer Cer..".

un răspuns la “Alexandru Matei”

  1. antonie matei spune:

    Eu sunt Antonie Matei fiul lui Alexandru Matei.Am 6 ani si 8 luni si sunt in clasa 1b la scoala Vasile Alecsandri din Bucuresti si sunt mandru de tatal meu,dar si tatal meu este mandru de mine si de fratele meu mai mare Matei Vlad Stefan care are 27 de ani si 7 luni.

Gândurile tale