Ana Chifu

Ana ChifuNăscută în Bucureşti la data de 5 noiembrie 1982, a urmat Liceul de Muzică George Enescu şi studiile superioare în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică (Bucureşti) – secţia flaut-, apoi a obţinut burse de studiu în Dortmund şi Paris. A studiat printre alţii cu Pierre-Yves Artaud, Mario Caroli, Ion-Bogdan Ştefănescu, Anne Horstmann, Virgil Frâncu, Vasile Ganţolea, Michel Bellavance, William Witting.
Este câştigătoare a şapte premii naţionale şi internaţionale şi a susţinut numeroase concerte în România, Franţa, Germania, Italia, Irlanda, Finlanda, Polonia. De asemenea, este colaboratoare a Filarmonicii George Enescu, membră a ansamblurilor de muzică contemporană Profil-Sinfonietta, Devotio Moderna şi Propuls în România, iar în Franţa a cântat alături de Orchestre de Flute Francais şi Orchestre National de Lorraine. Ca solistă, Ana Chifu a cântat acompaniată de orchestre precum Orchestre de Flute Francais, Orchestra Concerto, Orchestra Lyceum Strings.
Flautista se implică în viaţa muzical-culturală contemporană, luând parte la festivaluri precum Acanthes în Franţa, Toamna Varsoviană în Polonia, Săptămâna Muzicii Contemporane în România, festivalul de la Castlepollard în Irlanda . De asemenea, a participat ca organizator, solistă şi membră a ansamblurilor camerale ale Festivalului de Muzică Contemporană Tom Johnson din Dortmund.


Despre autor

cercer
Cercer ("scânteiuţa") este un arbust cu flori albastre sau roşii, cu frunze mici în patru colţuri şi cu fructe rotunde. Înfloreşte din mai până în septembrie pe ogoare, semănături, prin vii, grădini de legume şi păşuni.

Gândurile tale