Anne Marie Ene

Anne Marie EneAnne-Marie Ene este licenţiată a Facultăţii de Interpretare Muzicală, specialitatea vioară, din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (1995), a Trinity College (London) şi a Gandharva Mahavidyalaya, din New Delhi.

În 1990, doamna Shri Mataji Nirmala Devi, maestru spiritual recunoscut în întreaga lume şi fină cunoscătoare a muzicii indiene, i-a recomandat să înveţe muzica indiană clasică.

Anne Marie a studiat muzica indiană cu prof. Joy Shrivastavji, violonist al All India Radio (1996-1998), şi dr Swarna Khuntia . A fost concert-maestru al Delhi Symphony Orchestra (2002-2003), profesor de vioară şi pian la British School din New Delhi (2001-2006).

Este membră a grupului Turya Classical din 21 octombrie 2008. Fiinţat la New Delhi, în India, ansamblul a fost conceput iniţial ca un duo Anne Marie Ene & Victor Marius Beliciu (un virtuoz al sitarului), cărora ulterior li s-au adăugat Costi Baia (tanpura) şi Avadhut (tabla: percuţie tradiţională indiană).

A susţinut recitaluri şi concerte în România, Bulgaria, Italia, India , Franţa, Germania, Serbia. În prezent, este artist instrumentist al Orchestrei de Cameră Radio şi al Orchestrei Filarmonicii Muntenia din Târgovişte (din 2007).

Altele: site oficial Turya Classical, CelestialSitar

Contact: ♫ turya.classical@gmail.com


Despre autor

cercer
Cercer ("scânteiuţa") este un arbust cu flori albastre sau roşii, cu frunze mici în patru colţuri şi cu fructe rotunde. Înfloreşte din mai până în septembrie pe ogoare, semănături, prin vii, grădini de legume şi păşuni.

Gândurile tale