Ansamblul Clarino

Înfiinţat în 2007, este alcătuit din studenţi şi absolvenţi ai secţiei de clarinet din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. Graţie donaţiei unor instrumente foarte speciale, cum ar fi clarinetul contrabas în Si b sau clarinetul alto în Mi b, făcute de doamna Sylvia Schwarzenbach , profesor de clarinet la Conservatorul din Berna, şi cu sprijinul Ambasadei Elveţiei la Bucureşti, prin contribuţia directorului cultural domnul Christian Geisbüller, octetul Clarino este primul din România care deţine un clarinet contrabas.
Sub îndrumarea lui Emil Vişenescu, profesor asociat al Universităţii de Muzică, ansamblul are o structură flexibilă şi îşi propune ca, prin apariţiile sale, să promoveze în special muzica contemporană românească, precum şi cea universală.
Dorindu-se a fi o muză pentru compozitorii contemporani, Clarino are, de asemenea, drept scop, acordarea şansei tinerilor interpreţi de a apărea pe scenă, de a-şi începe o carieră de succes.


Despre autor

brebenel
"Fiul ghiocelului", după o legendă din Banat, oferă de timpuriu albinelor nectar şi polen; înăuntrul florii de brebenel, spre capătul pintenului, se află o glandă nectariferă, cu ajutorul căreia brebenelul are parte de o polenizare temeinică, iar albina reuşeşte să se umple de polen "din cap până-n picioare"! :).

Gândurile tale