Ansamblul Clarino

Înfiinţat în 2007, este alcătuit din studenţi şi absolvenţi ai secţiei de clarinet din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. Graţie donaţiei unor instrumente foarte speciale, cum ar fi clarinetul contrabas în Si b sau clarinetul alto în Mi b, făcute de doamna Sylvia Schwarzenbach , profesor de clarinet la Conservatorul din Berna, şi cu sprijinul Ambasadei Elveţiei la Bucureşti, prin contribuţia directorului cultural domnul Christian Geisbüller, octetul Clarino este primul din România care deţine un clarinet contrabas.
Sub îndrumarea lui Emil Vişenescu, profesor asociat al Universităţii de Muzică, ansamblul are o structură flexibilă şi îşi propune ca, prin apariţiile sale, să promoveze în special muzica contemporană românească, precum şi cea universală.
Dorindu-se a fi o muză pentru compozitorii contemporani, Clarino are, de asemenea, drept scop, acordarea şansei tinerilor interpreţi de a apărea pe scenă, de a-şi începe o carieră de succes.


Despre autor

brebenel
Brebenelul ("Corydalis sp.") are 2 frunze compuse, lung peţiolate, şi inflorescenţe de flori albe, roz, purpurii sau liliachii, zigomorfe, cu 4 petale (una din ele fiind transformată în pinten şi cu 2 stamine ramificate). Înfloreşte primăvara, în aprilie-mai, sau chiar în martie, dacă iarna a fost blândă.

Gândurile tale