Ansamblul GAME (Bucureşti)

Ansamblul GAMEAnsamblul de percuţie GAME al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a fost înfiinţat în februarie 1995.

Numele provine de la prima lucrare dedicată ansamblului de către compozitorul Liviu Dănceanu.

Este format din: Sorin Rotaru, Ali Srouji, Rareş Pahonţu, Paul Luculescu şi Alexandru Matei (conducerea muzicală).

Ansamblul GAME s-a născut ca o necesitate în spaţiul muzical bucureştean, dar nu numai, ci şi ca un stimul adresat compozitorilor autohtoni ori dinafară graniţelor ţării. În cei treisprezece ani de existenţă, GAME a susţinut aproape 150 de concerte, oferind publicului aproape 80 de prime audiţii româneşti şi străine. Pe lângă repertoriul muzicii contemporane, noutatea ansamblului GAME constă în interesul arătat muzicii bizantine, ca şi celei „latino”, de asemeni spectacolelor mixte de muzică-imagine-happening.

Ansamblul a fost prezent la cele mai importante reuniuni şi festivaluri de gen din ţară (Bacău, Bucureşti, Brăila, Piatra Neamţ, Timişoara, Cluj, Râmnicu-Vâlcea etc). Pe lângă concerte, GAME realizează o seamă de emisiuni şi imprimări la radio şi televiziune, precum şi imprimări pentru CD-uri ori DVD-uri. A fost distins în 1998 cu premiul Fundaţiei „Soros”, iar în 1999 revista Actualitatea Muzicală îi decernează lui Alexandru Matei „Premiul originalităţii instrumentale” pentru concertele cu Ansamblul de percuţie GAME.


Despre autor

rutişor
Rutişor ("Thalictrum aquilegifolium") este o specie luxuriantă, elegantă, înaltă de 1-1,5 m., cu flori sidefii, mov sau roz, ori cu flori albe (culoare dată de staminele numeroase dispuse sferic), grupate în panicule corimbiforme. Preferă locurile cu exces de umiditate.

Gândurile tale