Ansamblul Inter-Art

Inter-ArtGrupul internaţional de muzică şi dans contemporan Inter-Art aduce pe scena românească de artă contemporană o iniţiativă unică, ce integrează interpretarea live a unei muzici noi şi o coregrafie nouă, în colaborare cu personalităţi artistice din ţară şi de peste hotare. ARFA, Asociaţia Română a Femeilor în Artă, este principalul producător şi promotor. Scopul său este de a prezenta o dinamică specială a reprezentaţiei, concepută ca o călătorie miraculoasă între diferite culturi. Folosirea unor instrumente cu caracter etnic îmbogăţeşte dialogul multicultural, oferind compozitorilor noi posibilităţi şi idei.
Creat din iniţiativa compozitoarei Mihaela Stănculescu-Vosganian şi a coregrafei Liliana Iorgulescu, Inter-Art prezintă o formulă flexibilă, care poate include un număr variabil de participanţi (instrumentişti şi solişti vocali, dansatori, compozitori şi artişti vizuali), în concordanţă cu proiectul întreprins.
Inter-Art prezintă fiecare proiect în parte ca o reprezentaţie continuă, alternând fragmente instrumentale cu episoade de dans pe muzică live sau înregistrată, utilizând câteodată efecte electronice şi/sau proiecţii video, întregul reprezentând o călătorie fantastică între culturi.

Altele: site oficial Inter-Art


Despre autor

rutişor
În umbra brazilor picoteşte rutişor ("Thalictrum aquilegifolium"): cea mai uşoară "aigrette" alb-liliachie, pentru că mulţimea florilor îndesate n-au petale, ci numai un belşug de stamine lungi, fine ca firişorii de pene şi răcoros parfumate.

Gândurile tale