ANUNT IMPORTANT: 433.ro isi suspenda activitatea

Scris de admin la 13 martie 2012

Dorim sa multumim tuturor celor care ‘ne-au suportat’ de-a lungul timpului atat cu oprobriu, cat si cu laude. Un multumesc special pentru Roxana A. pentru realizarea logoului (nu am apucat niciodata sa multumim intr-un mod ‘oficial’) si tuturor celor care intr-un fel sau altul au contribuit la cresterea „433.ro – Refugiu. Experimental.”.

Siteul acesta a fost un site de ‘hobby’, pentru muzica clasica si muzica clasica romaneasca, pentru (incercarea de) a promova acest fenomen in Romania si, de aceea, nu reprezinta parerea oficiala a niciunei institutii culturale.

Activitatea este suspendata pe timp nelimitat si, in masura in care nu este ridicata aceasta problema, siteul isi va mentine structura si vizibilitatea online.

PS: Denumirea de „433” provine din compozitia Silence, o tacere metaforica (poate singura), care mai poate lega muzica sub toate aspectele ei

PS2: Desi menite sa promoveze interpretii si compozitorii romani si, in anumite cazuri avand chiar acceptul acestora, sectiunile cu articole tip multimedia au fost dezactivate pentru a evita disputele privind drepturile de autor care ar putea fi solicitate din partea administratorilor de drepturi de autor si nu a autorilor insisi.

Aniversări la BMB: Georgeta Stoleriu şi Ludovic Bacs

Scris de cercer la 23 ianuarie 2010

La Mulţi Ani !!!

LA MULŢI ANI !

BMB (Biblioteca Metropolitană Bucureşti) găzduieşte luni, 25 ianuarie 2010, orele 17:

  • Stagiunea camerală a UICCMR.
  • 2 ANIVERSĂRI:

Georgeta Stoleriu şi Ludovic Bacs, născuţi amândoi în aceeaşi zi (19 ianuarie), sunt sărbătoriţii „După-amiezei unui interpret”, Luni la ora 5, în cadrul stagiunii camerale a Uniunii Interpreţilor şi Criticilor Muzicali din România (UICCMR).

Invitaţi: (mai mult…)

Scuze peste scuze..

Scris de cercer la 20 octombrie 2009

back to staySalutări tuturor !!

Începem prin a vă pune la curent cu faptul că 433.ro a fost <la pământ> datorită unor probleme cu hosting-ul site-ului, ce au durat aproape o lună de zile şi ne-au oferit o mare instabilitate în a menţine un bun contact cu publicul ori scena muzicală, respectiv evenimentele de început de toamnă 2009.

Vom încerca să remediem pe parcurs.

Stagiunea 2009 a început săptămâna trecută, aşa că vom continua cu principalele manifestări ale finelui lunii octombrie. Şi, cum 433.ro a avut vacanţă prelungită, aşteptăm cu mare drag colaboratori entuziaşti şi completări melomane pertinente.

Până atunci.. să-i dăm bătaie !!!

Festivalul și Concursul Internațional „George Enescu” 2009

Scris de rutişor la 2 septembrie 2009

De aproximativ 3 zile a început ediţia a XIX-a a Festivalului Internațional „George Enescu”. Ne bucură acest lucru, pentru că este o perioadă când viața culturală românească se desprinde de la sol spre a-și împreuna brațele în jurul unui public doritor și a-i oferi serii de concerte inedite.

Noi, însă, nu vom putea ține pasul cu acest eveniment și, de aceea, acesta este singurul articol despre festival; există, însă, alții care reușesc – în acest sens, s-a scris despre festival aici, aici și aici și, probabil, vor urma multe recenzii după.

Ca și îndemn, este important să se meargă la concerte spre a se aduna simțiciune în inimă și, cu aceste efuziuni ce răzbat spre interior, să încercăm să înțelegem încă o dată locul pe care îl ocupăm în propria-ne viață.

”Balada pentru vioară” a lui George Enescu dă glas şi contur acestor câteva idei răzleţe; permiteţi-le să prindă rădăcini şi ascultaţi muzică clasică !!! Merită :). Audiţie plăcută..

(mai mult…)

ABC-ul muzicii clasice..

Scris de rutişor la 29 iulie 2009

Ni se întâmplă uneori să dăm peste oameni în care s-a înșurubat pasiunea pentru lucrurile pe care le fac, în special pasiunea pentru Viață, din care derivă celelalte.

Mi s-a întâmplat să dau peste o prezentare de-a lui Benjamin Zander, dirijor la Filarmonica din Boston, în care discuta idei despre viață, prin filtrul muzicii clasice. Și în ce sens face asta? Îndepărtând alura sobră și întrucâtva soporifică, prezentă în multe dintre interpretările muzicii clasice, arată cât de mult putem recepționa din mesajul care ni se transmite, dacă suntem dispuși să ne deschidem mințile și să abandonăm pentru un timp grijile noastre; fiind conștienți de acele câteva momente, apare bucuria.

Și bucuria pentru momentul prezent ne este suportul vital pentru alegerile noastre, oricare ar fi acestea. Vă invit să vizionați materialul de mai jos și să vă regăsiți în magia universului muzical pe care Benjamin Zander îl „creionează”:

(mai mult…)

LA STATUE VIVANTE

Scris de cercer la 21 aprilie 2009

În spiritul Sărbătorilor Pascale, încă prezente în suflet şi gânduri, vă oferim un mic cadou „poetic” şi de bun-gust: o împletire de muzică, pantomimă şi coregrafie, în interpretarea originală şi rafinată a ventrilocului francez Jerome Murat. Vă dorim vizionare placută :).

(mai mult…)

NE-AM ÎNNOIIIIT !!!

Scris de cercer la 13 martie 2009

Ne ţinem de cuvânt şi aducem un plus de prospeţime şi savoare lui 433 ! Structura e puţin modificată, însă într-o formă, credem, mult mai digerabilă şi uşor de urmărit. Detalii aici.
După zicala: „Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba..”, ne-am schimbat şi noi „pielea”, ne-am colorat frumos, de primavară, şi vă oferim ceva surprize muzicale, că „de n-ar fi, nu s-ar povesti..”:

  • o secţiune nou-nouţă de interpreţi, ce cuprinde, ca şi în cazul compozitorilor, detalii biografice, fotografii, materiale audio, video – click aici, dacă vrei să afli mai multe ori să contribui la dezvoltarea acestei secţiuni
  • am încercat să facem AvantGardeProject (AGP) mai „vizibil” şi mai accesibil de pe 433; prin urmare, veţi găsi fişierele MP3 din fascicolul agp.433.ro DIRECT în paginile site-ului nostru. Le puteţi accesa, asculta şi descărca, după preferinţă. Un alt demers interesant al noului 433 este că a reuşit să posteze pe AGP lucrări muzicale româneşti: e vorba de operele compozitorului Ulpiu Vlad. Pentru cei interesaţi în a fi incluşi în AvantGardeProject, prin postarea propriilor compoziţii pe acest site, vă rugăm completaţi formularul de contact şi anunţaţi-vă intenţia :).
  • există acum o secţiune de anunţuri pe profil muzical,pentru ca doritorii să nu cutreiere tot internetul pentru a găsi un profesor de pian ori de vioară; asemeni în cazul celor care postează anunţul. Mai multe detalii aici.

Vă dorim şedere plăcută la noi şi aşteptăm impresii legate de noul 433 :).

Primăvara interpreţilor, în grădina lui 433..

Scris de cercer la 12 martie 2009

433.ro doreşte să-şi anunţe iniţiativa inedită, sinceră şi unică până în prezent de a aloca un spaţiu special-dedicat interpreţilor români de pretutindeni; această secţiune se vrea a fi prima enciclopedie on-line de acest fel (cu date complete, atent prelucrate şi ordonate) şi are ca obiectiv primar promovarea şi susţinerea acestor oameni talentaţi şi dedicaţi muzicii clasice sau contemporane (fie ea românească sau nu).

În virtutea acestui fapt, avem nevoie de orice fel de informaţii ce vă pot creiona ”portretul muzical”: materiale autobiografice (studii, activităţi, apariţii scenice, fotografii), înregistrări audio sau video (recitaluri, interviuri). Vom avea grijă ca acest efort să prindă rădăcini şi să înflorească, o dată cu venirea primăverii; contactaţi-ne cu încredere {şi cât mai curând 🙂 } – click aici.

LA MULŢI ANI, 433.ro !!

Scris de cercer la 6 martie 2009

Stimaţi musafiri, site-ul nostru aniversează azi 1 an de existenţă pe www. În speranţa că am reuşit să vă oferim măcar în parte informaţiile de care aveaţi nevoie, în domeniul muzicii româneşti clasice sau contemporane, ne luăm angajamentul să ducem mai departe efortul nostru sincer de promovare şi vă invităm să ţineţi aproape”, deoarece 433 se înnoieşte o dată cu sosirea primăverii, începând de săptămâna următoare.

Mulţumiri de „suport” tuturor celor implicaţi – invitaţia de colaborare rămâne deschisă ;).

Revenim „în forţă” :).

Mic ghid de utilizare 433.ro

Scris de rutişor la 29 septembrie 2008

Drept preambul, menţionăm că 433.ro nu este afiliat vreunei instituţii culturale (UCMR, FGE, ..) şi nu beneficiază de suportul profesorilor/compozitorilor de la Conservator.

433.ro este rezultatul efortului unor oameni cu tendinţe culturale asemănătoare şi care consideră muzica drept un lucru expresiv şi plin de însemnătate, fapt pentru care demersul este de a promova muzica, în speţă muzica clasică, muzica contemporană şi mai ales muzicienii responsabili de acestea.

Concepţia site-ului este de a fi în continuare deschis publicului, pentru contribuţii din partea acestuia, pentru suport („Suportă-ne!”) şi pentru schimb relevant de informaţie. (mai mult…)