Corina Ungureanu-Kiss

Corina Ungureanu-Kiss

Născută la Câmpina, judeţul Prahova, primeşte educaţia muzicală de la tatăl său (clarinetist-saxofonist la Teatrul din Ploiesti) şi de la pianistul concertist Sturza Bulandra (fratele actriţei Lucia Bulandra). Din 1970, Corina Ungureanu urmează Liceul de Artă din Braşov, secţia pian, apoi este transferată la liceul ”George Enescu”, Bucureşti. Absolvă UNMB, specialitatea pedagogie instrumentală-pian. Actualmente este Doctorand în muzicologie.

Din 1997 trăieşte în Düsseldorf şi activează ca profesoară de pian şi teorie la Volkshochschule – Düsseldorf. Susţine recitale si concerte de pian, scrie articole despre muzicieni români care trăiesc în străinătate (ex. Mihaela Ungureanu, – Austria, Mirela Beiser -U.S.A, Christian Beldi, -Germania; etc.).

Din 2006 este colaboratoare la revista „aLtitudini” din Bucureşti, iar din ianuarie 2007 este membră a Uniunii Compozitorilor din Germania (GEMA), compunând piese pentru pian, cum ar fi: Tristeţe (Traurigkeit), Roata (Das Rad), Amintire (Erinnerung), Melancolie (Melancholie), etc. Captată de filosofie, literatură şi istoria muzicii, scrie paralelisme între aceste specialităţi şi este premiată la numeroase comunicări ştiinţifice şi concursuri.

În anul 2008 primeşte Premiul 2 la Concursul de Compozitie „Familien musizieren” din Siegburg -Germania. Corina Ungureanu-Kiss a susţinut recitaluri în Europa: România, Ungaria, Austria, Luxemburg, Italia, Spania, Germania şi in SUA la Chicago si St. Louis.


Despre autor

cercer
Cercer ("Anagallis arvensis") este o plantă ierbacee anuală, răspândită în zona temperată. Întâlnită prin vii, păşuni, fâneţe, tăieturi de pădure, ori strălucind în zonele umbrite ale poienilor, are florile roşii, rozee sau albastre.

10 răspunsuri la “Corina Ungureanu-Kiss”

 1. cristian spune:

  Frumoasă si ampla activitate pentru asa o frumusete. Bravo!

 2. cristina spune:

  Cand oamenii fac ceva sensibil si deosebit trebuiesc rasplatiti. Plata acestor oamenii e mare, dar ma intreb cum este rasplata lor?

  stie cineva sa-mi raspunda?

  Corina, oricum tu trebuie sa canti la pian, sa compui si sa te dedici mai departe muzicii, Cine stie intr-o zi….

  Iti doresc toate cele bune!

 3. isabela spune:

  Iti doresc ca anul acesta 2011 sa-ti mearga bine, sa ai succesele dorite si sa ti se implineasca toate dorintele,

  Cu bine,
  Isabela

 4. alina spune:

  Domna Profesora,

  am facut pian in Romania cu dvs. in urma cu multi ani, si tin sa vă comunic din tot sufletul că alta profesoara la nivelul dvs. EXCELENT nu am mai întâlnit….deşi am căutat mult, mult.

  Putini ştiu să fie pedagogi adevarati, cu concepţii libere şi moderne.

  Multumesc mult si vă doresc tot binele din lume,
  Alina

 5. cecilia spune:

  Draga distinsa Doamna Kiss,

  Am auzit foarte multe lucruri froase de dvs. si va urmaresc articolele, interviurile si cartile dvs. care sunt atat de frumoase si deosbite. Aveti un stil aparte demn de mandrie si respect.

 6. Raluca spune:

  O profesoara si o pianista extraordinara! ii doresc tot binele din lume si multe succese pe mai departe!

 7. raluca spune:

  Era de asteptat sa faceti asa o cariera! La Brasov toata familia dvs, era cunoscuta cu muzicienii cei mai deosebiti! Dvs. fooooorte respectata pentru tot: ca pianista, ca profesoara, si nu in ultimul rand ca un muzician desavarsit!!

 8. andra spune:

  Doamna Profesoara,

  Sunt o fosta eleva a dvs. (acum 30 ani) cand erati la inceput de cariera si m-ati invatat pian la un nivel excelent. Sper ca ati ramas la fel de tenace, de calma cu multa rabdare mai ales in amanunte care de-atunci mi-au ramas in memorie si nici o alta profesoara nu a fost atat de explicita si precisa ca dvs. In ceea ce priveste talentul dvs. atat pianistic cat si pedagogic trebuie sa fiti faorte fericita ca faceti parte din foooarte putinii existenti.

  Va doresc tot binele din lume si bineinteles SUCCESE in toate!

 9. daniela spune:

  nu numai o profesoara de exceptie, dar si o pianista exceptionala cu o stilistica interpretativa iesita din comun. Sub degentele ei corzile pianului vibreaza, traiesc!

Gândurile tale