Corul de copii şi tineret „Symbol”

Corul „Symbol” a fost înfiinţat la data de 18 septembrie 1990 de către profesorul Jean Lupu cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist, aducând o notă de unicitate în peisajul muzicii româneşti.

Corul Symbol2Membrii corului sunt elevi, studenţi, precum şi un număr restrâns de absolvenţi ai unor facultăţi, cu toţii solfegişti şi cu credinţă în Dumnezeu. Obiectivele precizate în statutul corului sunt de a populariza, cu predilecţie, creaţia naţională, laică şi religioasă, precum şi de a contribui la înăţarea spirituală a auditoriului şi la retuşarea imaginii despre copiii României.

În fiecare an, corul „Symbol” susţine concerte în Bucureşti şi în alte localităţi ale ţării (Slatina, Brăila, Buşteni, Zalău, Timişoara, Ploieşti, Sinaia, Piteşti, Curtea de Argeş, Râmnicu-Vâlcea, Drobeta Turnu-Severin, Ineu, Năvodari, Lehliu, Durău, Hangu, Brâncoveni, Băişoara, Cerbureni, Dragomireşti, Roşu etc.) şi cântă la Liturghie în biserici şi catedrale din Bucureşti şi din ţară.

Corul „Symbol” a participat la numeroase festivaluri, concursuri şi turnee atât în ţară, cât şi în străinătate. A câştigat diferite premii cum ar fi cele din Karditsa (Grecia – 1991), Cantonigros (Spania – 1996), Chişinău Corul Symbol1(Moldova – 1998), Noyon (Franţa – 1998), Bydgoszcz (Polonia -1999). În anii 2000, 2001, 2003, 2004, 2005 şi 2007, corul a fost invitat de Alianţa Belgo-Română să susţină concerte în zona flamandă a Belgiei, unde a promovat cu succes creaţia română.

Discografia formaţiei cuprinde 12 albume în format de casetă audio sau CD audio, dar şi o casetă video, „Vocile îngerilor”, înregistrată în 1992. La aniversarea unui deceniu de activitate, corului „Symbol” i-a fost dedicată cartea monografică „Prin muzică spre Dumnezeu”, sub semnătura doamnei Doine Popa-Scurtu.


Despre autor

rutişor
Rutişor ("Thalictrum aquilegifolium") este o specie luxuriantă, elegantă, înaltă de 1-1,5 m., cu flori sidefii, mov sau roz, ori cu flori albe (culoare dată de staminele numeroase dispuse sferic), grupate în panicule corimbiforme. Preferă locurile cu exces de umiditate.

Gândurile tale