Dan Mihai Goia

Născut la Cluj-Dan Mihai GoiaNapoca, a studiat vioara, viola, pianul, canto, absolvind Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti unde a abordat dirijatul coral sub îndrumarea unor maeştri precum Marin Constantin şi Petre Crăciun .

Membru al Corului Naţional de Cameră „Madrigal” (1971 -1995), a apărut şi la pupitrul acestei celebre formaţii devenind, în 1998, director general adjunct şi dirijor secund.

Din 1997 conduce Corala Bărbătească Ortodoxă „Te Deum Laudamus”, cu care a susţinut concerte în ţară şi în străinătate (Olanda, Franţa), realizând totodată patru CD-uri ce cuprind muzică religioasă românească şi din repertoriul universal.

Membru al Uniunii Compozitorilor din România, a scris zeci de opusuri corale, muzică de cameră, o suită simfonică precum şi Baletul „Albă ca Zăpada”. Între anii 1990-2003 a fost profesor de dirijat şi ansamblu coral la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, fiind deopotrivă doctorand în muzicologie. Din anul 2000 este dirirjorul Corului Academic Radio.


Despre autor

rutişor
În umbra brazilor picoteşte rutişor ("Thalictrum aquilegifolium"): cea mai uşoară "aigrette" alb-liliachie, pentru că mulţimea florilor îndesate n-au petale, ci numai un belşug de stamine lungi, fine ca firişorii de pene şi răcoros parfumate.

Gândurile tale