despre săptămâna asta

Azi începe EUROPAfest, după cum şi pe site se poate observa optimista numărătoare inversă. Ştirea nu e nouă, cel puţin în metrou dar şi aiurea, primăria a vandalizat locurile cu vreo lună înainte. 🙂 Ceea ce nu-i neapărat rău, pentru că ni se mai aminteşte văzând saxofonul ală sau cheliosul de anul trecut sau grupurile de interpreţi plini de mustăţi (depinde la ce afiş te uiţi, se întâmplă în timp ca unora să le crească mustăţi).

Căciulă de RembrandtŞi-acum, de ce să scriu despre EUROPAfest? Sau.. de ce să scriu despre EUROPAfest în plin festival Shakespeare, când oricum o fac atâţia prin comunicatele lor de presă ori prin diversele articole cu rol de recenzie, uneori chiar înainte de eveniment..? Nu erau întrebări prea răsărite şi oricum nu mă aştept la comentarii, deşi ele sunt deschise.

Mai e şi Kronos Quartet duminică. Cine are un aparat foto şi-l poate împrumuta? Ăla eu, ăla eu.. 🙂 păi şi atunci, de nu, faceţi voi şi-mi trimiteţi şi mie din poze?

Uneori răsare o uşoară nevoie de a lămuri, în sensul în care te împotriveşti demersului, care până acum a fost minimal,ca să te poţi aştepta lamai mult. Sau şi mai concret, dacă articolele cuiva arată cam la fel, începi să pui etichete. Eu sunt amuzat de anumite etichete ce ar putea apărea, mai ales cu asemenea formulări, însă alţii s-ar lăsa absorbiţi de ele şi ar judeca conform cu ele, ceea ce nu-i întotdeauna.. optim.

Şi deocamdată n-am pus punctul pe i şi n-am zis nimic de care să te poţi lega, aşa cum se legau desenele animate de şinele trenului înainte ca acesta să dea buzna; de aceea, deschid astăzi, poate nu-i cel mai bun lucru, o nouă categorie, numită căciula-luí (vezi foto stânga sus pentru exemplificare), accentuat pe i, ca să nu dublez vocala degeaba.foi speciale

Poate din cauza asta doream să pun cele 3 lucruri pe acelaşi nivel, pentru că ele, printr-un efort de imaginaţie, nu sunt atât de separate pe cât ar putea părea. (Dar şi asta este discutabil şi uşor de combătut.)

Poate că mă gândeam la cei care printre treburi, examene, facturi [înşiră aici sau aici problemele] sunt totuşi chinuiţi în indecizie, faţă de cum să-şi termine săptămâna – gânduri sub toate formele de la „un Lear la TNB, domnilor?” la „nişte scârţâieli contemporane-n week-end” sau „o cafea-concert în dosul Ţăranului”, după afiş.

Dacă avem baftă să ne întâlnim pe undeva, să ne cunoaştem sau recunoaştem, am să dăruiesc „foi speciale” (- vezi foto dreapta, pentru calitatea maculaturii), pe care poate că le voi ţine subtil la îndemână la buzunarul de la piept sau mai puţin subtil la buzunarul stâng al pantalonilor. 🙂


Despre autor

rutişor
În umbra brazilor picoteşte rutişor ("Thalictrum aquilegifolium"): cea mai uşoară "aigrette" alb-liliachie, pentru că mulţimea florilor îndesate n-au petale, ci numai un belşug de stamine lungi, fine ca firişorii de pene şi răcoros parfumate.

Gândurile tale