Despre..

..4 ANI de 433 (impresii de călătorie)

433.ro s-a „născut” pe 7 martie 2008, din idei năstruşnice şi visătoare de promovare şi susţinere a muzicii clasice şi contemporane româneşti, alături de dorinţa de a face cunoscuţi tinerii compozitori şi interpreţi români pe scena muzicală actuală.

Intenţia noastră a fost de a regăsi publicul vechi, iubitor de muzică clasică, dar şi de a câştiga noi simpatizanţi din rândul tineretului contemporan (care astăzi preferă alte modalităţi de a petrece timpul liber).

Iniţiativa noastră le propune tuturor celor interesaţi ori pasionaţi de această muzică expresivă să contribuie, în funcţie de posibilităţi, la realizarea obiectivului nostru (orice contribuţie e binevenită şi va fi apreciată):

 • mergi la concerte şi trimite-ne poze, filmări video, înregistrări audio care să ajute la promovarea muzicienilor în cauză
 • discută cu compozitori sau interpreţi români şi trimite-ne un interviu cu aceştia sau oferă-le detaliile noastre de contact

[ Apropo, ai aflat de noua secţiune de interpreţi, pe 433.ro ? ]

„Impresiile de călătorie” sunt dintre cele mai variate, căci e mult scepticism încă în rândul artiştilor cu care încercăm colaborări.. Am întâlnit şi zâmbete de oameni binevoitori şi entuziaşti: acestora le dedicăm efortul nostru sincer şi le mulţumim şi pe această cale pentru avântul pe care ni l-au dat în a ne continua iniţiativa.

Însă, cu atât mai mult cu cât tinerii compozitori şi interpreţi români sunt aproape necunoscuţi publicului român (doar din programele de sală, iar sălile de concert sunt constant cvasi-goale) şi există acest eflux acut de oameni talentaţi peste hotare, e nevoie de o foarte bună colaborare cu media a artiştilor şi instituţiilor muzicale afiliate, în ideea promovării şi recunoaşterii muzicienilor români şi pe plan intern, nu doar internaţional (cum e cazul majorităţii).

Mai jos, o serie de realizări pe 2008:

 • 433.ro a fost partener media la SMC ’08 (Săptămâna Muzicii Contemporane, ediţia a XVIII-a )
 • 433.ro găzduieşte o „oglindă” a AGP (AvantGardeProject), denumită agp.433.ro şi care oferă spre ascultare şi descărcare muzică clasică, experimentală şi electroacustică din secolul XX. De curând, 433.ro a propus şi promovarea compozitorilor români pe AGP, rezultatul fiind găzduirea lucrărilor lui Ulpiu Vlad pe acest site. Vă invităm să vizitaţi agp.433.ro şi să ne contactaţi dacă doriţi ca lucrările dumneavoastră să apară aici sau pe AGP.org.
 • realizarea primei baze de date online de compozitori români şi încercarea de a centraliza informaţia deja existentă pe Internet referitoare la muzicienii cu pricina, evitând astfel repetarea şi redundanţa informaţiei prezentate.

[ Pentru a consulta sursele noastre de inspiraţie în redactarea articolelor, citeşte ghidul de utilizare pe care l-am pus la dispoziţie în rândurile de mai jos. ]

În speranţa că v-am trezit interesul pentru site-ul nostru şi, poate, entuziasmul ori determinarea de a vă implica în acest proiect, aşteptăm cât mai multe vizite, cât mai multe comentarii şi impresii, dar şi o minimă colaborare: suntem deschişi, prietenoşi şi credem sincer că schimbarea poate începe chiar de AZI! :).

Aici, un mic „ghid de utilizare” a site-ului, pentru o navigare facilă şi eficientă ;).

6 răspunsuri la “Despre..”

 1. Constantin Horia spune:

  Buna ziua,

  De ce nu lansati un newsletter si un feed RSS pentru site-ul dumneavoastra?
  Acestea ar oferi o modalitate usoara de a urmari noile evenimente care apar.

  Cu bine,
  Horia

 2. rutişor spune:

  De fapt, există un feed RSS în colţul din dreapta de sus şi se poate accesa la adresa http://433.ro/feed 🙂 – însă un newsletter nu este încă disponibil.

 3. Buna ideea site-ului. Va urez mult succes

 4. feeria spune:

  Un proiect foarte frumos!
  Si siteul este foarte fain. O placere sa te plimbi prin el.
  Eu va sustin cu mare drag!

 5. Olesea spune:

  Ma bucura initiativa si ideea domniilor voastre.Cu adevarat merita sa fie sustinuti tinerii artisti si compozitori.Este aplaudabil!Bravo!

 6. Mult succes…am inceput promovarea pe vreo cateva zeci de site-uri…sper sa va ajute !

Gândurile tale