Diana Rotaru

Diana RotaruNăscută în Bucureşti în anul 1981, Diana Rotaru a studiat compoziţia cu Ştefan Niculescu şi Dan Dediu la Universitatea Naţională de Muzică din acelaşi oraş, unde a obţinut şi o diplomă de master (în 2006), iar în prezent este doctorandă (din 2008). A fost studentă prin schimb Erasmus la Conservatorul Naţional Superior de Muzică şi Dans din Paris (2005-2006), unde a urmat cursurile profesorilor Frédéric Durieux, Michael Lévinas, Yann Geslin, Luis Naon şi Tom Mays. A participat la diverse cursuri de specializare printre care Acanthes (Metz, 2008), Voix Nouvelles (Royaumont, 2002 şi 2006) şi Seminarul Bartok (Szombathely, Ungaria – 2003), lucrând astfel cu Salvatore Sciarrino, Brian Ferneyhough, Michael Jarrell, François Paris, Jonathan Harvey şi alţii.
Lucrările sale sunt interpretate în festivaluri şi concerte în Europa, Japonia şi S.U.A.

Este deţinătoarea mai multor premii, printre care The ISCM-IAMIC Young Composer Award 2008, Premiul de excelenţă pentru tineri compozitori al Uniunii Naţionale a Patronatului Român (2007), Marele Premiu Prometheus Opera Prima, acordat de Fundaţia Anonimul (2005), Premiul I ex-aequo la Concursul Internaţional de Compoziţie George Enescu (2003 şi 2005) sau Irino Prize (2004).

În 2007 primeşte bursa Enescu, acordată de I.C.R. Bucureşti, la Cité Internationale des Arts, Paris.

Este membră stagiară U.C.M.R., membră S.I.M.C. (secţiunea naţională) şi membră ARFA.

Creaţia sa cuprinde lucrări camerale, orchestrale precum şi o operă de cameră.

Altele: Diana Rotaru@freewebs, @myspace, @blogspot(Contemporania)


Despre autor

cercer
Cercer ("scânteiuţa") este un arbust cu flori albastre sau roşii, cu frunze mici în patru colţuri şi cu fructe rotunde. Înfloreşte din mai până în septembrie pe ogoare, semănături, prin vii, grădini de legume şi păşuni.

Gândurile tale