Emil Vişenescu

Emil VişenescuNăscut la 10 martie 1969 , Bucureşti, Emil Vişinescu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică sub îndrumarea lui Ioan Cudalbu şi a lui Valeriu Barbuceanu. Din 1993, este membru al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. A absolvit numeroase cursuri de specializare. În perioada 2000-2002 a studiat cu Ernesto Molinari, la Universitatea de Muzică din Berna-Biel. Măiestria sa a fost apreciată de-a lungul timpului, prin acordarea mai multor premii. Emil Vişenescu este un artist activ al scenei naţionale şi internaţionale, susţinând o serie de concerte, atât în calitate de solist, cât şi ca membru al unor ansambluri. Ca solist, a interpretat alături de prestigioase orchestre din ţară şi din străinătate (Biel, Berna). De 15 ani, ca membru al trio-ului „Mosaic”, interpretează pe diverse scene din România, Belgia, Franţa şi Elveţia.
Emil Vişenescu a fost invitat ca membru în diferite jurii, a predat în cadrul Cursurilor Internaţionale de Vară de la Breaza şi Cisnădie. În 2006 a fost invitat să susţină un recital şi un curs de specializare de către Academia de Muzică şi Dans din Ierusalim. Tot în 2006, acesta a fost solist al Orchestrei Radio din România, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică Contemporană, Bucureşti. A făcut înregistrări pentru Radiodifuziunea Română. Începând cu anul 2002, predă clarinetul la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.


Despre autor

brebenel
Florile brebenelului sunt gingaşe şi atrag imediat atenţia, prin distincţia faţă de alte flori de primăvară. Prezintă 2 învelişuri a câte 2 petale: cele din exterior sunt mai lungi şi răsfrânte înafară (cu petala superioară prelungită mult în spate, sub formă de pinten), iar cele din interior sunt scurte, învelind staminele.

Gândurile tale