Emil Vişenescu

Emil VişenescuNăscut la 10 martie 1969 , Bucureşti, Emil Vişinescu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică sub îndrumarea lui Ioan Cudalbu şi a lui Valeriu Barbuceanu. Din 1993, este membru al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. A absolvit numeroase cursuri de specializare. În perioada 2000-2002 a studiat cu Ernesto Molinari, la Universitatea de Muzică din Berna-Biel. Măiestria sa a fost apreciată de-a lungul timpului, prin acordarea mai multor premii. Emil Vişenescu este un artist activ al scenei naţionale şi internaţionale, susţinând o serie de concerte, atât în calitate de solist, cât şi ca membru al unor ansambluri. Ca solist, a interpretat alături de prestigioase orchestre din ţară şi din străinătate (Biel, Berna). De 15 ani, ca membru al trio-ului „Mosaic”, interpretează pe diverse scene din România, Belgia, Franţa şi Elveţia.
Emil Vişenescu a fost invitat ca membru în diferite jurii, a predat în cadrul Cursurilor Internaţionale de Vară de la Breaza şi Cisnădie. În 2006 a fost invitat să susţină un recital şi un curs de specializare de către Academia de Muzică şi Dans din Ierusalim. Tot în 2006, acesta a fost solist al Orchestrei Radio din România, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică Contemporană, Bucureşti. A făcut înregistrări pentru Radiodifuziunea Română. Începând cu anul 2002, predă clarinetul la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.


Despre autor

brebenel
"Fiul ghiocelului", după o legendă din Banat, oferă de timpuriu albinelor nectar şi polen; înăuntrul florii de brebenel, spre capătul pintenului, se află o glandă nectariferă, cu ajutorul căreia brebenelul are parte de o polenizare temeinică, iar albina reuşeşte să se umple de polen "din cap până-n picioare"! :).

Gândurile tale