Eugen Wendel

Născut în 1934, la Valea Rea (judeţul Bacău), a urmat Facultatea de Electronică a Institutului Politehnic din Bucureşti, specializându-se în electroacustică. Ulterior a studiat compoziţia la UNMB, participând şi la Cursurile internaţionale de vară de la Darmstadt.
A lucrat iniţial ca inginer de sunet la casa de discuri Electrecord, Bucureşti, precum şi în domeniul compoziţiei. A adus o serie de contribuţii şi cercetări muzicologice în domeniul acusticii muzicale, al acusticii încăperilor şi al instrumentelor muzicale.
După ce a emigrat în Germania în 1974, a lucrat ca inginer la posturile Deutschlandfunk şi Westdeutscher Rundfunk din Köln, devenind apoi redactor muzical la acesta din urmă. În această calitate, Wendel a prezentat muzica autorilor români la WDR.
A întreprins studii aprofundate la Universitatea din Köln şi la Paris (Panthéon-Sorbonne), încheiate cu o teză de doctorat în domeniul acusticii muzicale (Doctor în Estetica şi Ştiinţele artelor).
Compoziţiile sale vizează mai cu seamă domeniul orchestral (Gravitaţii, Rezonanţe) şi cel cameral, în urma colaborării cu interpreţi interesaţi în evoluţia noilor tehnici instrumentale rezultând numeroase piese pentru solişti.


Despre autor

rutişor
Rutişor ("voltinel") prezintă sepale caduce, e lipsit de petale sau acestea sunt foarte mici şi prezintă multe stamine lungi. Plantele spontane, ce trăiesc la noi şi care aparţin acestui gen, înfloresc vara şi suportă bine umbra.

Gândurile tale