Eugen Wendel

Născut în 1934, la Valea Rea (judeţul Bacău), a urmat Facultatea de Electronică a Institutului Politehnic din Bucureşti, specializându-se în electroacustică. Ulterior a studiat compoziţia la UNMB, participând şi la Cursurile internaţionale de vară de la Darmstadt.
A lucrat iniţial ca inginer de sunet la casa de discuri Electrecord, Bucureşti, precum şi în domeniul compoziţiei. A adus o serie de contribuţii şi cercetări muzicologice în domeniul acusticii muzicale, al acusticii încăperilor şi al instrumentelor muzicale.
După ce a emigrat în Germania în 1974, a lucrat ca inginer la posturile Deutschlandfunk şi Westdeutscher Rundfunk din Köln, devenind apoi redactor muzical la acesta din urmă. În această calitate, Wendel a prezentat muzica autorilor români la WDR.
A întreprins studii aprofundate la Universitatea din Köln şi la Paris (Panthéon-Sorbonne), încheiate cu o teză de doctorat în domeniul acusticii muzicale (Doctor în Estetica şi Ştiinţele artelor).
Compoziţiile sale vizează mai cu seamă domeniul orchestral (Gravitaţii, Rezonanţe) şi cel cameral, în urma colaborării cu interpreţi interesaţi în evoluţia noilor tehnici instrumentale rezultând numeroase piese pentru solişti.


Despre autor

rutişor
Rutişor ("Thalictrum aquilegifolium") este o specie luxuriantă, elegantă, înaltă de 1-1,5 m., cu flori sidefii, mov sau roz, ori cu flori albe (culoare dată de staminele numeroase dispuse sferic), grupate în panicule corimbiforme. Preferă locurile cu exces de umiditate.

Gândurile tale