Festivalul și Concursul Internațional „George Enescu” 2009

De aproximativ 3 zile a început ediţia a XIX-a a Festivalului Internațional „George Enescu”. Ne bucură acest lucru, pentru că este o perioadă când viața culturală românească se desprinde de la sol spre a-și împreuna brațele în jurul unui public doritor și a-i oferi serii de concerte inedite.

Noi, însă, nu vom putea ține pasul cu acest eveniment și, de aceea, acesta este singurul articol despre festival; există, însă, alții care reușesc – în acest sens, s-a scris despre festival aici, aici și aici și, probabil, vor urma multe recenzii după.

Ca și îndemn, este important să se meargă la concerte spre a se aduna simțiciune în inimă și, cu aceste efuziuni ce răzbat spre interior, să încercăm să înțelegem încă o dată locul pe care îl ocupăm în propria-ne viață.

”Balada pentru vioară” a lui George Enescu dă glas şi contur acestor câteva idei răzleţe; permiteţi-le să prindă rădăcini şi ascultaţi muzică clasică !!! Merită :). Audiţie plăcută..

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=B_jvGUrKxZQ&NR=1]

[Puteți descărca programul pentru festival aici (pe serii) sau aici (pe zile).]


Despre autor

rutişor
Rutişor ("voltinel") prezintă sepale caduce, e lipsit de petale sau acestea sunt foarte mici şi prezintă multe stamine lungi. Plantele spontane, ce trăiesc la noi şi care aparţin acestui gen, înfloresc vara şi suportă bine umbra.

Gândurile tale