Festivalul și Concursul Internațional „George Enescu” 2009

De aproximativ 3 zile a început ediţia a XIX-a a Festivalului Internațional „George Enescu”. Ne bucură acest lucru, pentru că este o perioadă când viața culturală românească se desprinde de la sol spre a-și împreuna brațele în jurul unui public doritor și a-i oferi serii de concerte inedite.

Noi, însă, nu vom putea ține pasul cu acest eveniment și, de aceea, acesta este singurul articol despre festival; există, însă, alții care reușesc – în acest sens, s-a scris despre festival aici, aici și aici și, probabil, vor urma multe recenzii după.

Ca și îndemn, este important să se meargă la concerte spre a se aduna simțiciune în inimă și, cu aceste efuziuni ce răzbat spre interior, să încercăm să înțelegem încă o dată locul pe care îl ocupăm în propria-ne viață.

”Balada pentru vioară” a lui George Enescu dă glas şi contur acestor câteva idei răzleţe; permiteţi-le să prindă rădăcini şi ascultaţi muzică clasică !!! Merită :). Audiţie plăcută..

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=B_jvGUrKxZQ&NR=1]

[Puteți descărca programul pentru festival aici (pe serii) sau aici (pe zile).]


Despre autor

rutişor
În umbra brazilor picoteşte rutişor ("Thalictrum aquilegifolium"): cea mai uşoară "aigrette" alb-liliachie, pentru că mulţimea florilor îndesate n-au petale, ci numai un belşug de stamine lungi, fine ca firişorii de pene şi răcoros parfumate.

Gândurile tale