George Balint

George BalintS-a născut la 11 februarie 1961, la Târgovişte. A absolvit secţia de compoziţie a UNMB (1986), la clasa compozitorului Ştefan Niculescu. În paralel a urmat şi cursuri de dirijat simfonic cu Constantin Bugeanu, absolvind ulterior cursurile de măiestrie dirijorală la Universitatea de Muzică din Bucureşti. Este laureat la numeroase concursuri naţionale de compoziţie, precum şi deţinător al Premiului II la Concursul Internaţional de Creaţie Corală de la Tours, în Franţa (1984) şi al Premiului UCMR (1985). Pianist, dirijor şi compozitor, se implică activ în viaţa muzicală.

Creaţia sa cuprinde lucrări pentru diferite instrumente sau grupuri de instrumente (Cvartetul de coarde, Povestea unei aripi pentru 7 clarineţi, Întâlnirea pentru ansamblu instrumental, trio Rhoe, A înserării, Sonata pentru clarinet şi pian, Leagăn de amurg), orchestrale sau vocal orchestrale (De-a sunetele pentru recitator şi orchestră, Cântecul zorilor), lieduri (Scene-Bacovia, Puncte pentru Arhimede), numeroase şi inspirate lucrări corale.

Altele:

George Balint@CIMEC


Despre autor

rutişor
În umbra brazilor picoteşte rutişor ("Thalictrum aquilegifolium"): cea mai uşoară "aigrette" alb-liliachie, pentru că mulţimea florilor îndesate n-au petale, ci numai un belşug de stamine lungi, fine ca firişorii de pene şi răcoros parfumate.

Gândurile tale