George Balint

George BalintS-a născut la 11 februarie 1961, la Târgovişte. A absolvit secţia de compoziţie a UNMB (1986), la clasa compozitorului Ştefan Niculescu. În paralel a urmat şi cursuri de dirijat simfonic cu Constantin Bugeanu, absolvind ulterior cursurile de măiestrie dirijorală la Universitatea de Muzică din Bucureşti. Este laureat la numeroase concursuri naţionale de compoziţie, precum şi deţinător al Premiului II la Concursul Internaţional de Creaţie Corală de la Tours, în Franţa (1984) şi al Premiului UCMR (1985). Pianist, dirijor şi compozitor, se implică activ în viaţa muzicală.

Creaţia sa cuprinde lucrări pentru diferite instrumente sau grupuri de instrumente (Cvartetul de coarde, Povestea unei aripi pentru 7 clarineţi, Întâlnirea pentru ansamblu instrumental, trio Rhoe, A înserării, Sonata pentru clarinet şi pian, Leagăn de amurg), orchestrale sau vocal orchestrale (De-a sunetele pentru recitator şi orchestră, Cântecul zorilor), lieduri (Scene-Bacovia, Puncte pentru Arhimede), numeroase şi inspirate lucrări corale.

Altele:

George Balint@CIMEC


Despre autor

rutişor
Rutişor ("voltinel") prezintă sepale caduce, e lipsit de petale sau acestea sunt foarte mici şi prezintă multe stamine lungi. Plantele spontane, ce trăiesc la noi şi care aparţin acestui gen, înfloresc vara şi suportă bine umbra.

Gândurile tale