Georgiana Fodor

Georgiana FodorGeorgiana Fodor are 24 de ani şi a absolvit în anul 2008 cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secţia pian, la clasa prof. univ.dr Ninuca Oşanu Pop, fiind în prezent înscrisă la cursurile de masterat ale aceleiaşi instituţii. Între anii 2005-2007 a studiat la prestigioasa École Normale de Musique „Alfred Cortot” din Paris, la clasa prof. Désiré N’Kaoua, unde a urmat şi cursul de muzică de cameră, pe care l-a absolvit în anul 2006 cu « unanimitate de voturi si felicitările juriului », cea mai înaltă apreciere.
Georgiana Fodor a câştigat numeroase premii la concursuri şi olimpiade, dintre care amintim, cel mai recent, Premiul I şi Premiul „Sigismund Toduţă”, la ediţia aniversară a concursului „Sigismund Toduţă” Deva (2008), Premiul II la Concursul Internaţional Pro Piano, Bucureşti, Marele Premiu al Concursului Naţional de Interpretare „Constantin Silvestri” iar, odată cu aceasta, obţinerea unei burse pe durata unui an la Colegiul Pocklington din Marea Britanie, Premiul Uniunii Compozitorilor la concursul „Sigismund Toduţă”, Cluj-Napoca (2003). De asemenea, a fost bursiera fundaţiilor ArtenetrA şi Albert Roussel, Franţa, beneficiind şi de bursa pentru tineri muzicieni, acordată de Ministerul Culturii.
A susţinut recitaluri solo, atât pe teritoriul ţării – Cluj-Napoca (ultimul in cadrul Stagiunii Filarmonicii de Stat „Transilvania”), Sighişoara, Tg. Mureş, Oradea – cât şi în Marea Britanie (York) şi Franţa ( Paris, Celles sur Belle, Saintes, recent la invitaţia Fundaţiei ArtenetrA).
Atracţia pentru genul concertant s-a materializat în concertele susţinute, alături de Filarmonicile din Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, orchestra Colegiului Pocklington, Marea Britanie, a Liceului de Muzică „S. Toduţă” şi a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, sub bagheta maestrului Emil Simon.
Nici concertele camerale nu lipsesc: din bogata activitate interpretativă, le amintim pe cele susţinute la „Radio România Cultural” , „Casa Radio” Cluj şi Salle Cortot din Paris (alături de profesorul său Désiré N’Kaoua)
În ultimii ani s-a perfecţionat lucrând cu personalităţi marcante în domeniu precum: Vera Gornostaeva, Paul Badura-Skoda, Bruno Rigutto, Fernando Rossano, Denis Pascal, Daniel Goiţi, Dana Borşan, Viniciu Moroianu, Carola Grindea şi Elisabeth Altman.

Contact: georgiana_fodor@yahoo.co.uk


Despre autor

cercer
Cercer ("mohorul roşu") e o specie de anemone cu flori albe, roz sau albăstrii — cu corolele larg deschise; de-i vreme rea, scânteiuţele de munte îşi strâng corolele şi se ghemuiesc, şoptind parcă în taină: "cer Cer..".

Gândurile tale