Mihai Ritivoiu

Mihai RitivoiuMihai Ritivoiu s-a nascut in Bucuresti, in 1989. A inceput lectiile de pian la varsta de 6 ani, iar astazi studiaza la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, cu profesorul Viniciu Moroianu.

A participat la Masterclass-urile unor renumiti pianisti si pedagogi, atat din tara, cat si de peste hotare: Gabriel Amiraş, Dimitri Bashkirov and Dominique Merlet.

Din 2006, studiaza compozitia cu marele compozitor roman Valentin Petculescu.

Mihai Ritivoiu a castigat premii la concursuri nationale si internationale:

  • Concours Musical de France, Paris, 2002 – Premiul I
  • International Piano Competition – San Sebastian, Spania, 2004 – Premiul II
  • Concursul International „Jeunesses Musicales” – Bucuresti, 2006 – Premiul I

De-asemeni, a primit Premiul I la Concursul National de Muzica organizat de Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania (2006 si 2008). In 2008 si 2009, Mihai a fost bursier al SoNoRo – proiectul muzical „Interferente”, in cadrul caruia a evoluat, in Italia si Romania, alaturi de Bernhard Naoki Hedenborg si Alexander Sitkovetski, ca parteneri de muzica de camera.

A sustinut recitaluri si concerte solo in Romania, iar performantele sale au fost inregistrate si difuzate live de catre Radio Romania National.

Cel mai recent recital al sau, ce a avut loc in Sala de Recital a Ateneului Roman din Bucuresti, a fost inregistrat si difuzat in totalitate de catre TVR.


Despre autor

cercer
Cercer ("scânteiuţa") este un arbust cu flori albastre sau roşii, cu frunze mici în patru colţuri şi cu fructe rotunde. Înfloreşte din mai până în septembrie pe ogoare, semănături, prin vii, grădini de legume şi păşuni.