Radu Popa

Radu PopaRadu Popa (născut în 1969, în Bucureşti). A absolvit compoziţie şi conducere muzicală la Universitatea Naţională de Muzică, Bucureşti. S-a autospecializat în aceleaşi domenii. Ludovic Bacs a jucat un rol important în evoluţia sa, alături de Erich Bergel.
Radu Popa a debutat în 1993, cu Orchestra Filarmonicii Oltenia, şi de atunci, este dirijor invitat al altor orchestre din: Cluj-Napoca, Iaşi, Bucureşti, Timişoara, Târgu-Mureş, Satu-Mare, Oradea, Craiova, Arad, Sibiu, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Bacău. A condus, de asemenea, şi Orchestra Naţională de Cameră a Radiodifuziunii Române.
Peste hoate, a dirijat în Coreea de Sud şi în Cehia. Cu Orchestra de Cameră „Camerata Janacek”, Radu Popa a dirijat şi a coordonat în Sumperk – Cehia, proiectul „Die Zauberflöte” (2002). În 2002-2003 a participat la câteva cursuri internaţionale de conducere muzicală, la Opava, Cehia. Un an mai târziu, a fost invitat să dirijeze Orchestra Filarmonică „Janacek” din Ostrava, Cehia. În prezent, Radu Popa este dirijor permanent al Orchestrei Banatul, Timişoara şi al Orchestrei Oltenia, Craiova.


Despre autor

brebenel
"Fiul ghiocelului", după o legendă din Banat, oferă de timpuriu albinelor nectar şi polen; înăuntrul florii de brebenel, spre capătul pintenului, se află o glandă nectariferă, cu ajutorul căreia brebenelul are parte de o polenizare temeinică, iar albina reuşeşte să se umple de polen "din cap până-n picioare"! :).

Gândurile tale