Ştefan Mangoianu

S-a născut în 1922 la Constanţa şi a murit în 1979 la Bucureşti. Îşi începe studiile muzicale la laşi, apoi la Bucureşti.

După ce a absolvit în 1949 Facultatea de Arhitectură din Bucureşti, Ştefan Mangoianu urmează între 1955 şi 1959 cursurile UNMB, unde îi are ca profesori, printre alţii, pe Myriam Marbé şi pe Tudor Ciortea.

Încă din vremea studenţiei, Ştefan Mangoianu s-a remarcat prin câteva partituri camerale, vocale şi simfonice ce-i atestau talentul componistic.

Creaţia sa cuprinde muzică de teatru, vocal-simfonică, de cameră, vocală şi corală.


Despre autor

rutişor
În umbra brazilor picoteşte rutişor ("Thalictrum aquilegifolium"): cea mai uşoară "aigrette" alb-liliachie, pentru că mulţimea florilor îndesate n-au petale, ci numai un belşug de stamine lungi, fine ca firişorii de pene şi răcoros parfumate.

un răspuns la “Ştefan Mangoianu”

  1. oliviu dan spune:

    Am fost elev de liceu la George Enescu (fostul nr. 2 ) in perioada cand Domnul MANGOIANU era profesor de pian. Era o prezenta rafinata, un om deosebit, un profesor de prima mana. Intamplarea a facut sa o cunosc si pe nepoata dansului – FELICIA — prin intermediul unei cunostinte (Viorel Savulescu )despre care nu mai stiu nimic de prin 1973…. Daca FELICIA mai are curiozitatea sa caute pe saituri ceva care sa-i aminteasca de unchiul ei si vede comentariul meu, o rog sa- mi scrie cateva randuri. (eu activeztot in domeniul muzical)

Gândurile tale