In memoriam Alfred Schnittke [video]

Scris de rutişor la 1 februarie 2009

Seară de muzică contemporană la Palatul Şuţu – miercuri 16 aprilie 2008 ora 18.30, când s-au interpretat lucrări de Alfred Schnittke.

Mulţumim fundaţiei ACCUMM pentru permisiunea de a filma recitalul.

Program:

„A Paganini” – vioară solo – Nicu Diaconiuc

„In memoriam D.Şostakovici” – pentru două viori – Tatiana Noia şi Corina Bura (mai mult…)

Corina Bura

Scris de rutişor la 6 mai 2008

Născută în municipiul Cluj-Napoca, începe studiul viorii la vârsta de 5 ani sub îndrumarea tatălui, urmând în particular şi studii de pian. Urmează cursurile Liceului de Muzică din oraşul natal pe care le absolvă în 1967 obţinând trei ani consecutiv diploma premiului I pe liceu (1964-1967). În acelaşi an susţine examenul de admitere la Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti pe care îl absolvă în 1972 fiind numită asistentă stagiară la catedra de vioară. Ulterior s-a specializat în particular sub îndrumarea violonistului Mihai Constantinescu. Atât în liceu cât şi în Conservator a avut o bogată activitate solistică.

Debutul concertistic a avut loc la Filarmonica din Cluj sub conducerea dirijorului Erich Bergel, iar în cadrul conservatorului a susţinut anual recitaluri cu programe dificile (ex. Bartok- Sonata pentru vioară solo , Szymanowski – Nocturna şi Tarantella, J. Suk – Burlesca etc). şi două concerte simfonice cu Orchestra de Studio a Conservatorului ( Şostakovici – Concert nr.1 şi Szymanowski – Concert nr.1). A făcut parte din orchestra de camera „Academica” dirijată de Alexandru Şumski cu care a efectuat un turneu în RFG, la Bayreuth şi Kassel. În paralel a urmat şi cursuri de orchestră cu dirijorul Günther Weiss. Cu aceeaşi orchestră a făcut câteva înregistrări speciale la Radio şi mai multe emisiuni pentru televiziune.

(mai mult…)