Oana Andra

Scris de cercer la 27 noiembrie 2009

Oana AndraPrim-solista Operei Naţionale Bucureşti a fost aproape de muzică încă din copilărie: bunica ei cânta arii din operete, mătuşa din partea mamei la fel, tatăl îi cânta canţonete, iar mama îi punea plăci cu muzica lui Ceaikovsky, a lui Mozart şi muzică uşoară.

La 7 ani începe studiul viorii, pentru a-şi cultiva auzul muzical. La 16 ani, ascultată fiind de Arta Florescu, descoperă că o atrage mai mult dramatismul lucrurilor şi ajunge la concluzia că este mezzo-soprană, dar de coloratură. Debutează la 18 ani, cu cavatina Rosinei (Bărbierul din Sevilla). (mai mult…)

Elena Moşuc

Scris de cercer la 2 noiembrie 2009

Elena MosucSoprana Elena Moşuc este actualmente unul dintre numele strălucitoare ale liricii internaţionale. Destinul ei a început la Iaşi, unde drumul spre muzică a fost desăvârşit la Conservatorul “George Enescu”. Aşa cum a dovedit-o de-a lungul carierei sale, principalul ghidaj a aparţinut însă unui complex proces de autoexigenţă.

În 1992, începe cariera artistică cu debutul la Opera Naţională din Iaşi. Totodată, în 1990, a avut curajul să se prezinte la renumitul concurs internaţional ARD, organizat la München, obţinând Premiul I. Un an mai târziu, Elena Moşuc triumfă şi în competiţia de la Monte Carlo. Debutul cu Regina Nopţii este continuat cu rolul titular din Lucia di Lammermoor de Donizetti.

(mai mult…)