In memoriam Alfred Schnittke [video]

Scris de rutişor la 1 februarie 2009

Seară de muzică contemporană la Palatul Şuţu – miercuri 16 aprilie 2008 ora 18.30, când s-au interpretat lucrări de Alfred Schnittke.

Mulţumim fundaţiei ACCUMM pentru permisiunea de a filma recitalul.

Program:

„A Paganini” – vioară solo – Nicu Diaconiuc

„In memoriam D.Şostakovici” – pentru două viori – Tatiana Noia şi Corina Bura (mai mult…)

Tatiana Noia

Scris de rutişor la 7 mai 2008

Născută în 1957, la Bucureşti, Tatiana Noia a studiat muzica pe timpul gimnaziului, la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice din oraşul natal, apoi a inceput studiul viorii în liceu, sub îndrumarea prof. Valeriu Rogacev. Urmează cursurile Facultăţii de Instrumente Muzicale şi Canto, secţia vioară, din cadrul Conservatorului „Ciprian Porumbescu”, Bucureşti, avându-i ca mentori pe Avy Abramovici şi Victoria Dumitrescu-Başta pt vioară şi pe Nicolae Brânduş pt muzică de cameră. După terminarea facultăţii, urmează cursuri de perfecţionare la Weimar (1979, 1981), avându–i ca profesori pe Vladimir Malinin şi pe Manfred Scherzer, şi un curs de orchestră – violă, în Italia (1990).

În 1980 are loc titularizarea în Învăţământ, cu susţinerea gradelor profesorale şi continuarea studiului violei, până în 1990. A fost titularizată cadru universitar în 1993, obţinând prin concurs gradele universitare de lector universitar, ulterior conferenţiar universitar al Catedrei de Instrumente de Coarde – vioară (1997). În 2005 a obţinut titlul de doctor în domeniul „Teoriei interpretării”, cu lucrarea (mai mult…)