Categorii
Muzicieni - Interpreti

Mihaela Stanciu

Soprana de coloratură Mihaela Stanciu s-a născut în Râmnicu Vâlcea. În anul 1983 a devenit membră a Corului Operei Naționale din București, unde a activat timp de 11 ani. La vârsta de 17 ani a început să studieze canto cu faimoasa soprană de coloratura Magda Ianculescu.

Mihaela s-a inspirat din activitatea unora dintre cei mai mari cântăreți români ai acelei perioade (Eugenia Moldoveanu, Maria Slătinaru, Nicolae Herlea și Ludovic Spiess), precum și din cea a idolilor săi (Joan Sutherland, Mirella Freni și Mariella Devia).

În 1992 s-a înscris la conservatorul „George Enescu”, unde a studiat canto cu Silvia Voinea. A fost premiată în cadrul concursului Operei Belvedere din Viena (1993), un an mai târziu făcându-și debutul la Opera Națională din București în rolul Constanzei. A absolvit conservatorul în 1997, câștigând în același an premiul I la Concursul Verdi din Budapesta pentru interpretarea ariei Nannettei din Falstaff și fiind invitată ulterior să cânte în acest rol alături de Renato Bruson la Verona.

Cariera internațională a Mihaelei a luat amploare în anii ce au urmat, susținând reprezentații în Japonia, Marea Britanie și Franța. Repertoriul sopranei include peste 250 de reprezentații, mai ales în roluri lirice și de coloratură, în opere de Mozart, Verdi, Bizet, Donizetti, Rossini, Humperdinck, Offenbach, Cimarosa, Strauss și Puccini.

A interpretat, de asemenea, și muzică vocal-simfonică (Haydn, Mozart, Schubert, Mendelssohn-Bartholdy, Berlioz, Brahms, Mahler, Faure, Poulenc, Strauss, Tippet, Orff, Britten și Villa-Lobos), acompaniată de Filarmonica din București ori de Orchestra Națională Radio.

Nannetta (Falstaff)Adina (L’elisir d’amore)La Opera Națională, a creat roluri memorabile: de la Leila (Les Pecheurs des Perles) la Rosina, de la Pamina la Micaela. Lucia, Gilda, Violetta, Nannetta (Falstaff – foto) și Adina (L’Elisir d’amore – foto) sunt rolurile preferate ale sopranei.

Guvernul României i-a acordat distincția pentru merite culturale în Ordin de Cavaler, ca apreciere a întregii sale activități muzicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *