Categorii
Muzicieni - Interpreti

Mihai Ritivoiu

Mihai Ritivoiu s-a nascut in Bucuresti, in 1989. A inceput lectiile de pian la varsta de 6 ani, iar astazi studiaza la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, cu profesorul Viniciu Moroianu.

A participat la Masterclass-urile unor renumiti pianisti si pedagogi, atat din tara, cat si de peste hotare: Gabriel Amiraş, Dimitri Bashkirov and Dominique Merlet.

Din 2006, studiaza compozitia cu marele compozitor roman Valentin Petculescu.

Mihai Ritivoiu a castigat premii la concursuri nationale si internationale:

Concours Musical de France, Paris, 2002 – Premiul I
International Piano Competition – San Sebastian, Spania, 2004 – Premiul II
Concursul International „Jeunesses Musicales” – Bucuresti, 2006 – Premiul I

De-asemeni, a primit Premiul I la Concursul National de Muzica organizat de Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania (2006 si 2008). In 2008 si 2009, Mihai a fost bursier al SoNoRo – proiectul muzical „Interferente”, in cadrul caruia a evoluat, in Italia si Romania, alaturi de Bernhard Naoki Hedenborg si Alexander Sitkovetski, ca parteneri de muzica de camera.

A sustinut recitaluri si concerte solo in Romania, iar performantele sale au fost inregistrate si difuzate live de catre Radio Romania National.

Cel mai recent recital al sau, ce a avut loc in Sala de Recital a Ateneului Roman din Bucuresti, a fost inregistrat si difuzat in totalitate de catre TVR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *